De clinic, oktober 2019

Een clinic van Manolo Mendez is veel meer dan een gewone clinic!
Manolo deelt zijn kennis graag met anderen. Daarom is een clinic van hem zeer informatief, enorm inspirerend en zal het je kennis verrijken over het trainen van paarden.

Manolo zijn trainingsmethode "Training for Wellness ™is uniek, eenvoudig, helder en begrijpelijk voor alle paarden en mensen. Manolo benadrukt enorm het belang om naar het totale paard te kijken. Zowel fysiek als mentaal, als ook naar het totale management rondom je paard. Zo merk je eerder waar er zich eventuele aandachtspunten bevinden en begrijp je je paard beter. Dit maakt de volgende stap in je training eenvoudiger en makkelijker.

Zowel de paarden als de deelnemers, ongeacht discipline of niveau, zullen tijdens deze clinic een enorme ontwikkeling doormaken.
Toeschouwers worden zeer nauw betrokken bij deze ontwikkeling. (Zeker wanneer je als toeschouwer meerdere dagen komt, kun je hier maximaal getuige van zijn.) Hierdoor doe je ook als toeschouwer zeer veel inspiratie en kennis op. Inspiratie en kennis die je thuis weer toe kan passen op je (verzorg-)paard(en) en / of in je werk met paarden.

Manolo onderstreept altijd het belang van samenwerking van de specialisten om het paard heen. Daarom is deze clinic ook zeer interessant voor trainers, juryleden, hoefsmeden, osteopaten, dierenartsen, zadelmakers e.a.

Manolo brengt paardrijden terug naar de essentie die het is en hij gaat terug naar de eenvoud dat alles wat te veel is verdwijnt.
Om hem te zien werken met paarden is een volkomen logica en volstrekte magie tegelijkertijd.

Klik HIER voor meer praktische informatie over de clinic

Heb je interesse om mee te rijden
als deelnemer in deze 3 daagse clinic

Klik hier
Heb je interesse om aanwezig te zijn
als toeschouwer

Klik hier

Deelnemers:

De clinic is geschikt voor alle gemotiveerde ruiters/amazones ongeacht discipline, niveau of leeftijd van jezelf of van je paard. Je paard beheerst alle gangen, is gezond en trainbaar.

Wil jij je met je paard verder ontwikkelen en sta je open voor input en verandering? Loop je misschien vast in je training of ben je toe aan een volgende stap? Dan is deze clinic zeker iets voor jou!

Ruiters/amazones die de volgende stap willen maken naar Passage, Piaffe en Pirouette willen maken of deze willen verbeteren zijn ook van harte welkom.

Er is plek voor 8 deelnemers, deze deelnemers lessen alle 3 de dagen, 1 maal per dag. 
De lessen zijn onder het zadel en/of in-hand-work en waar nodig zal Manolo bodywork geven aan je paard.

Indien je zou willen dat Manolo jouw paard traint d.m.v. rijden of in-hand-work kan dit. Dit gaat in overleg.
In-hand-Work is voor Manolo zeer intensief daarom is er een maximum van 1 in-hand-work training per deelnemer . Met een maximum van 3 in-hand-work trainingen per dag. Ook dit gaat in overleg.

Klik HIER voor de praktische informatie over o.a. kosten

Toeschouwers:

Wil jij je kennis verrijken, inspiratie opdoen en/of wil je meer leren over de bijzondere aanpak van Manolo Mendez?
Dan is deze clinic ook zeker interessant voor jou.

Ben je trainer, therapeut, dierenarts, zadelmaker, smid e.a. dan is deze clinic ook zeker aan te bevelen! Want door de veelzijdige trainingsmethode van Manolo en het belang van samenwerken tussen de specialisten is deze clinic ook zeer interessant voor mensen die werken met paarden.

Manolo betrekt zijn publiek heel goed bij het proces van de deelnemers en hun paarden. Waar mogelijk zal Manolo tijdens of tussen de lessen uitleg geven aan de toeschouwers. Zijn clinics zijn dan ook voor toeschouwers heel erg leerzaam en inspirerend. 

Voor de toeschouwers is er een ruim terras met stoelen en een heel mooi uitzicht over de hele rijbaan.
Bij bij koud weer kan dit ook verwarmd kan worden.
Uiteraard is er geluidsversterking zodat alles heel goed te volgen is.Klik HIER voor de praktische informatie over o.a. kosten

Locatie:
Landelijke rijvereniging Nimmerdor
Kerkepad 3
3832 RH Leusden
www.nimmerdor-leusden.nl


Organisatie:
Marlene van der Poort: 06 12797650
Jacqueline Kruijsse: 06 41312651